eveniment
Data: 
7 Dec 2011 - 17:30
Loc: 
Libraria Tafrali
stats
Adresa: 
incinta Universitatii "Al.I.Cuza" (parter)

Cristian Badilita isi lanseaza Calendarul Poeticesc

Foarte cunoscutul intelectual Cristian Badilita (teolog, eseist si poet) isi lanseaza miercuri, 7 decembrie, la ora 17:30 in Libraria Tafrali, cel mai nou titlu din opera sa poetica. Formatul e insa marea surpriza: volumul este de fapt un calendar de perete, pentru anul 2012. De aici si titlul – Calendar poeticesc.

Volumul contine „dousprezece poame & poeme in acrostih, culese si colorate de Cristian Badilita si asezonate foto/grafic de Liliana Grecu”. In prezentarea pe care o face singur volumului, autorul spune cam asa: „Culoarea imbraca poezia pe dinauntru, poezia dezbraca urmele culorii pe dinafara. Cuvinetele nu sunt negre, asa cum ne-am obisnuit sa le vedem in cartile-nepoezie, ci mereu colorate, precum erau cu adevarat statuile vechilor greci. Calendarul e si o suita de acrostihuri. Amprenta titlurilor se regaseste in literele de inceput ale fiecarui vers. Poezia rodeste in sunet si culoare. Radacina poeziei ne infige pe toti in mutenia sticloasa a cerului”.

Cristian Badilita, nascut in Saveni, Botosani, a debutat cu poeme in 1984. Dupa o scurta experienta la Facultatea de Litere din Bucuresti unde il intilneste pe Petru Cretia, ajunge in 1991 la Madrid si studiaza Teologie. Primeste titlul de doctor summa cum laude la Sorbona, cu o teza numita Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii. Ultima carte publicata este Degetul pe rana si alte dezintoxicari antipolitice (Vremea, 2011).

Acest al doilea eveniment important al saptaminii din Libraria Tafrali este prezentat de Emanuela Ilie si Bogdan Cretu (profesori la Facultatea de Litere, Iasi), Nichita Danilov (poet, directorul Casei de Cultura „Mihai Ursachi”, Iasi) si Gabriel Cojocaru (Editura Grinta, Cluj-Napoca).

Articol scris de Iosif Prodan | Vin, 02/12/2011 - 21:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif