eveniment
Data: 
7 Dec 2015 - 17:00
Loc: 
Libraria Tafrali
stats
Adresa: 
Sub scarile de la intrarea centrala a corpului A al UAIC

Credinta crestina. Intrebari si raspunsuri

Luni, 7 decembrie 2015, de la ora 17.00, la Libraria Tafrali, va avea loc lansarea volumului „Credinta crestina. Intrebari si raspunsuri” (Ed. Ratio et Revelatio, 2015) de Danut Jemna. La eveniment vor participa domnul prof. univ. dr. Vasile Isan, Rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, conf. univ. dr. George Bondor, preot Cornel Cadar de la Episcopia Romano-Catolica Iasi si dr. Danut Manastireanu de la World Vision International. Libraria se afla sub scarile de la intrarea centrala a corpului A al Universitatii.

Prof. univ. dr. Danut Jemna este specialist in statistica, disciplina pe care o preda la Universitatea din Iasi, dar detine si un doctorat in patristica, obtinut la Universitatea din Cluj, sub indrumarea Pr. prof. Stelian Tofana, cu o teza legata de conceptul de incoruptibilitate la Sf. Irineu.

Prezentarea cartii este facuta de dr. Danut Manastireanu si se gaseste si pe coperta verso a cartii: „Danut Jemna este un om neobisnuit in lumea evanghelica. Desi, ca professor universitar, este specialist in statistica, spatiul patristic a fost pentru el o preocupare constanta, inca de la inceputurile vietii lui de credinta. Interactiunea cu Parintii Bisericii i-a ingaduit sa realizeze o sinteza rareori prezenta in spatiul confesional evanghelic: aceea intre patosul specific comunitatilor religioase mai tinere si traditia perena a Bisericii.

Credinta Crestina – Intrebari si raspunsuri este un soi de catehism contemporan. Interogatiile sunt cele ale omului (post)modern, dar raspunsurile oferite de autor reflecta profunzimea revelatiei lui Dumnezeu, in creatie, in scripturi, si, in mod suprem, in persoana lui Isus Cristos. Acestea din urma insa nu reflecta sensibilitatile paradigmei contemporane, ci mai degraba intelepciunea „credintei data sfintilor odata pentru totdeauna” si prezenta activa a Duhului in istoria Bisericii. Aceasta lucrare se adreseaza mai ales celor tineri, fie acestia credinciosi, ori nu, aflati ca pelerini in cautarea Adevarului celui de dincolo de timp.”

Cartea poate fi comandata de AICI.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 04/12/2015 - 08:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa